Духовноста дефинитивно не е нешто пријатно, бидејќи носи нова сензација и не вади од контрола.

Така, тоа е нешто што може да предизвика многу страв и љубопитност кај најразновидните луѓе.

Иако можеби не претставува опасност во вашиот живот, бидејќи е резултат на духовни патувања, треба да бидете внимателни.

Дури и без да сте поминале низ нешто слично, важно е секогаш да бидете во потрага по духовно воздигнување, заштитувајќи се од она што може да се обиде да ви наштети.

Значи, дали веќе со сигурност го знаете значењето во спиритизмот на будењето и неможноста да се движите? Го очекуваме вашиот извештај во коментарите подолу!

Прочитајте и:

 • Мордици и морници во спиритизмот: постојано и од никаде
 • Чувствување нечие присуство додека спиете
 • Многу зевајте во спиритизмот

  Постојат луѓе кои поминуваат низ чудни искуства во спиритизмот, како што се будењето и неможноста да се движат . Ако сте поминале низ ова, знајте дека ќе ги расчистиме сите ваши сомнежи во врска со оваа тема!

  Многу луѓе велат дека поминале низ застрашувачкото искуство да се разбудите од сон, но не можеле да се движи.

  Искуствата се чини дека се различни за секој човек и може да има само чувство дека не се движите или имате други проблеми.

  Меѓу извештаите, многу луѓе опишуваат чувство на тежина под телото, како некој да седи под нив, што ги спречува да станат.

  Други велат дека гледаат визии за време на моменти на парализа, кои обично не се пријатни, но застрашувачки.

  Со ова, природно е луѓето да се чувствуваат непријатно и загрижено , обидувајќи се да разберат што се случува во тој момент.

  Не недостасуваат објаснувања за тоа што се менува е верувањето на секој од нив и која линија ќе бара да ги бара нивните одговори.

  Додека науката зборува за парализа при спиење, феномен кој се јавува во мозокот и набрзо поминува сам по себе, спиритизмот поинаку го објаснува овој настан.

  Кога се будиме и не можеме да се движиме кон спиритизам, тоа е затоа што доживуваме проективна каталепсија.

  Содржина на статијата Сокриј 1. Според спиритизмот, штодали тоа значи да се разбудите и да не можете да се движите? 2. Дали треба да бидам загрижен кога тоа ќе се случи? 3. Што можам да направам кога тоа ќе ми се случи? 4. Заклучок

  Според спиритизмот, што значи да се разбудиш и да не можеш да се движиш?

  За спиритизмот постои концепт на астрална проекција, што значи дека духот патува низ духовниот свет додека физичкото тело спие.

  Ова прашање е директно поврзано со сензацијата што се случува кога се будиме, но не можеме да го движиме телото.

  Според спиритизмот, во ситуации кога луѓето велат дека се будни, но не можат да се движат, тоа е затоа што физичкото тело навистина сè уште не се разбудило.

  Кога нашиот дух патува низ духовниот свет , тој се одвојува од физичкиот свет, оставајќи го да се обнови во периодот на спиење.

  Како што лицето се приближува до времето на будењето, духот се враќа во телото и станува возможно навистина да се разбуди.

  Меѓутоа, постојат ситуации во кои тоа не се случува како и обично, генерирајќи го она што се подразбира како проективна каталепсија.

  Во овие ситуации, иако духот се вратил, тој сè уште не го продолжил својот контакт со физичкото тело.

  Препорачуваме
  Кога сонуваме некого, дали и таа личност сонува за нас?
  Како да го дознаам името на кој ми направи макумба?

  Така, дури и ако личноста чувствува дека ебудење, дел од твојот дух сè уште не е заедно со него, го комплетира.

  Ова предизвикува чувство на импотентен, неможност за движење на екстремитетите и понекогаш чувство на страв поради тоа.

  Токму во овие ситуации многу луѓе пријавуваат дека имаат визии во околината или чувствуваат дека има нешто блиску до неа.

  Оваа ситуација често претставува дека го набљудувате вашиот сопствен дух како се приближува за возврат кон вашето тело .

  Бидејќи дел од вас сè уште е во духовниот свет, станува полесно да бидете отворени и да забележувате други енергии во околината освен вашата.

  На овој начин, веднаш да се има ова искуство не е нужно причина за страв, туку повеќе да се бара да се разбере повеќе за духовните прашања.

  Дали треба да бидам загрижен кога тоа ќе се случи?

  На почетокот, будењето и неможноста да се движите не е причина за загриженост .

  Овој спокој може да се одржи се додека искуството не ви донесе лоши чувства надвор од прашањето на неподвижност.

  Постојат различни ситуации во овие случаи, во кои станува важно да го отворите вашето внимание и да се грижите за вашето духовно здравје.

  Ако за време на овој настан кога се будите, но не се движите, имате визии кои ве плашат и, особено, ако чувствувате притисок во пределот на градниот кош, мора да иматеВнимателно.

  Во тие моменти кога сте во проективна каталепсија, односно како полупроекција на вашиот дух, станувате духовно кревки.

  Во духовниот свет, постојат таканаречени астрални вампири , кои се ентитети кои зависат од енергијата на живите суштества за да останат цели.

  Тие се нарекуваат вампири, поради нивната способност да цицаат енергија од другите, што не се случува на пријатен начин.

  Ви препорачуваме
  Што значи да мирисате на парфем во спалната соба (од никаде)?
  Регресија во минатото: Како да го направите тоа сами? Дали е безбедно?

  Овој тип на ентитет е причина за чувството на нешто под вашите гради, бидејќи на тој начин тие ја користат кревкоста на полупроекцијата.

  Во овие моменти, тие можат да ја искористат вашата енергија за нив, што ве тера да чувствувате притисок во пекторалниот регион.

  Иако е можно да ги почувствувате како допирот да е физички, она што се случува е размена на духовна енергија , како електрична сензација.

  Појавата на овие ситуации не е позитивно за вашето здравје, бидејќи ве ослабува духовно, а следствено и физички.

  Што можам да направам кога тоа ќе ми се случи?

  Најдобар начин да се заштитите духовно е преку молитва , било како лек или како мерка на претпазливост.

  За време на ситуации кога се будите и не можете да се движите, секогаш е важно да се обидете да го задржите фокусот на позитивни работи.

  Разбирливо е дека овој тип на ситуација може да биде застрашувачки, предизвикувајќи загриженост и страв кај оние кои ја доживуваат, но неопходно е да се соочиме со тоа.

  Не дозволувајте вашата духовна енергија да биде повлечена од вас, барајте да се борите за она што ви е важно преку духовно воздигнување.

  Ако поминете низ нешто слично, обидете се да се фокусирате на молитва, барајќи помош и заштита во тој момент, за да се чувствувате поддржани да се соочите со потребата.

  Понатаму, неопходно е да се соочите со овој тип на ситуација преку постојани практики на духовен раст, како што се:

  • Подигнете го вашиот ум и дух, секогаш правење молитва пред спиење;
  • Обидете се да имате духовно возвишени дејства, барајќи да простувате, да не држите поплаки, да ги решите вашите конфликти;
  • Работете на вашите принципи за добро, имајќи љубезни, добротворни постапки кон другите луѓе и кон себе;

  Да се ​​заштитите од вакво нешто е повеќе отколку да се обидувате да ја поправите ситуацијата ако ве плаши, тоа е да се трудите секогаш да се одржувате добро во духовните работи.

  Значи, генерално, тоа не е тешка задача, туку нешто на кое треба да се работи секој ден, обидувајќи се да дадете се од себе за себе, за другите и за светот околу вас .

  Заклучок

  Искуството од каталепсија