Денес ќе зборувам за тоа како да се балансира неурамнотежената нумеричка чакра . Оваа чакра е многу важен енергетски центар за нас, па затоа е од суштинско значење да ја одржуваме усогласена. Затоа, ако сакате да научите како да го правите тоа, продолжете со читање подолу.

Ова е чакра која не се наоѓа во 'рбетот како другите што ги знаеме, и за која зборуваме низ овие написи.

Хумералот како што кажува самото име се наоѓа на грбот и има директна врска со хумерусот кој пак се наоѓа на висина на левото рамо, би можеле да кажеме дека е помеѓу и над левото белодробно крило. .

Содржина на статијатаСокриј 1. Составот на хумерната чакра 2. Што е хумерна чакра? 3. Како да знам дали имам неурамнотежена хумерална чакра? 4. Како правилно да ја балансирате Хумералната чакра 5. 8 Совети како да ја одржите хармонизираната Хумерална чакра 6. Заклучок

Составот на Хумералната чакра

Оваа чакра е составена од два спирала или ливчиња , кои се вртат во насока на стрелките на часовникот кога ќе доловат енергии како што е инкорпорацијата, на пример, и спротивно од стрелките на часовникот кога ќе дојде до дезинкорпорација.

Иако ова е основна чакра за медиумската психографија, таа е многу малку позната или се зборуваше за.

Ако обрнеме внимание, не е на списокот на најпознатите чакри, кои се во 'рбетниот столб, бидејќи се сметанадвор од вашето тело.

Неколку минути дневно помагаат многу и завршуваат да го натераат вашето тело да врши ритмичко дишење секогаш кога ќе се чувствувате загрозени од лоша или непозната енергија.

8. Добри навики

Добрата исхрана, пиењето повеќе вода, пешачењето, доброто спиење, се работи кои не само што ги балансираат чакрите, туку му даваат друга смисла на животот.

Вклучете читање и слушање добро работите во вашите нови навики, држете се подалеку од луѓе кои се токсични и кои прават само зло, понекогаш прават зло без да знаат за тоа, цицајќи ги нашите добри енергии.

Луѓе кои многу се жалат или кои секогаш се зборувајќи за болести и несреќи, овие токсични луѓе , кои секогаш чекаат позитивен збор за потоа да одат против нив, се луѓе кои не бараат помош, цицаат енергија, тоа е се.

Па ако можно е, држете се настрана од овие луѓе, но ако тоа не е можно, останете балансирани додека се околу нив, секогаш помислете на сина светлина што го покрива и штити целото ваше тело, чувствувајте се себеси прегрнати од светлината.

Заклучок

Во овие написи каде што зборуваме за чакрите откриваме дека сите тие имаат свое значење за функционирањето на целината, ниту една не е поважна од другата.

Но, надвор од тоа ние учиме да се одржуваме во рамнотежа без разлика кој центар е неурамнотежен и тоа е многудобро.

Треба да имаме и да бидеме посмирени, потрпеливи, сè уште учиме да се справуваме со сите енергии што ги произведуваме и оние што ги добиваме.

Но управувајте со нив, тоа не е лесен процес, но можам да ве уверам дека тоа е можно, затоа секогаш кога ќе почувствувате дека нешто или некој ќе ви ја троши енергијата, обидете се да се држите настрана, обидете се да го избегнете или научете да се заштитите, затоа што во овој свет каде што сè е енергија, нема, ќе имаме многу опции.

Да се ​​заштитите сè уште е најдоброто од нив и во оваа статија видовме дека не е тежок процес, само концентрација и желба. Среќно на сите нас!

Прочитајте и:

 • Круна чакра во спиритизмот: 5 симптоми на отворената седма чакра
 • Дали имате неурамнотежена спленична чакра? 8 причини и како да се балансира
 • Чакра со соларен плексус: Како да се балансира неурамнотежената трета чакра
 • Пупочната чакра: 7 функции на папокот и сексуалната чакра
секундарна чакра.

Понатаму, малку луѓе ја развиваат оваа чакра и ја оставаат урамнотежена, бидејќи речиси и не се зборува за неа, но е многу важна за медиумизам.

Во Умбанда има транспортни медиуми, верувам дека зборував за нив во некое друго време. Но, само да се потсетиме, овие медиуми вклучуваат духови кои страдаат кои во најголем дел не знаат дека се дезинкарнирани.

Затоа е неопходно инкорпорирањето за да добијат животински шок и со тоа добиваат малку од ектоплазмата на медиумот, а врската со овие духови е направена од оваа чакра.

Односно медиумот ја става раката врз оваа чакра на лицето кое е со заболениот, да го олесни поврзувањето и транспортот и преку овој контакт го воспоставува инкорпорирањето.

Треба уште многу да се каже за овој важен енергетски центар, главно поради тоа што е директен контакт со духовноста .

Знаеме дека и другите чакри ја задржуваат својата важност во општиот функционален процес, но оваа, хумералната е позната како чакра на медиумот.

Сепак, други чакри како што е ларингеалниот се исто така одговорни за медиумството, како што видовме во написот за оваа чакра! Сепак, се зборува за неговото посредништво, а не за инкорпорирање, што на крајот ќе изнесува исто.

Сфаќате дека сите семеѓусебно поврзани и на едниот му треба другиот за функционирањето на сите да се случи на избалансиран начин?

Што е Хумерална чакра?

Тој е лицето директно одговорно за посредништвото на инкорпорирање и транспортирање на страдални духови. Некои луѓе велат дека неговата форма е форма на лемнискат (симболот на бесконечноста, т.е. , осум легнати), за најстарите тие биле крилја на просветлени суштества.

Нејзината боја е променлива, но преовладуваат боите на сината и зелената, кои можат да флуктуираат во зависност од енергијата што се заробува. Кога е избалансиран има сина боја, во нерамнотежа неговата боја е жолта.

Но се зависи од енергијата што ја прима во тој момент, па не би можеле да кажеме дека вибрира само одредена боја.

Каде се наоѓа

Оваа чакра се наоѓа на грбот на левата страна , над или многу блиску до сечилото на левото рамо, помеѓу и над левото белодробно крило .

За разлика од другите чакри, не е во 'рбетот. Сепак, тоа не значи дека престанува да биде важно во нашите животи. Патем, тој е еден од најважните во медиумот!

Трнење во хумералната чакра

Кога има болка или трнење во оваа чакра, се случува енергетско движење . Ова, ако ги исклучиме физичките проблеми, како што се болките поради прекумерно вежбање или прекумерната тежина.

Значи,затоа, отфрлајќи ги овие физички можности, можеме да кажеме дека постои енергетско движење таму во таа чакра!

Ова движење може да биде добро или не. Иако оваа чакра е способна да трансмутира енергии и да ги трансформира во добри.

Нејзината важност во нашиот живот

Како што е наведено во сите други написи за чакрите, нема ништо тоа е поважно или што треба да се биде повнимателен или да се набљудува. Секој има своја улога во конечниот резултат, а тоа е балансот на виталната енергија.

Сепак, оваа чакра е внатрешен центар за повторно поврзување, бидејќи преку него се поврзуваат енергиите! Можеме да кажеме дека овој центар е генератор на енергија бидејќи ги балансира позитивните и негативните енергии кои се во вишок.

Значи, додека на другите чакри им требаат надворешни процедури за да ги балансираат, оваа самата се балансира. Сепак, тоа не значи дека можеме да се откажеме од грижата за него.

Други чакри
Блокирана основна чакра? 9 причини и како да се деблокира сега
Неизбалансирана чакра на веѓите? 7 симптоми и како да се балансира

Како да знам дали имам неурамнотежена хумерална чакра?

Нерамнотежата на оваа чакра може да предизвика болка во горниот дел од грбот или малку кон центарот на грбот.

За медиумот за инкорпорација, нерамнотежата може да го отежне инкорпорирањето вонивната медиумистичка работа.

Но, генерално и за секого, нерамнотежата може да предизвика енергетска нерамнотежа, како што е погрешна перцепција за квалитетот на енергиите што ги примаат луѓето или околината.

Нашата комуникација со духовниот свет е нарушена и наоѓаме потешкотии во работите кои претходно биле едноставни, може да се појави одредена ментална конфузија во врска со верата и верувањето.

Но, главната загуба е поврзана со инкорпорирањето кое станува многу тешко или едноставно не се случува.

Ако мислиме дека оваа чакра е енергетски менаџер за целото тело, многу други области може да бидат засегнати и други однесувања може да се прикажат, како страв, несигурност, недостаток на вера, меѓу другото.

Како правилно да се балансира Хумералната чакра

Имам зборував многу за рамнотежата на чакрите низ написите што ги пишував.

Во сите нив и во сите истражувања што ги правам, да зборувам правилно, изјавив дека медитацијата е најдобриот начин да се балансираат сите чакри.

 • Покрај јога вежбите;
 • правилно дишење;
 • Примена на камења;
 • Или дури и употреба на бои како терапија;
 • Дишењето е способно да ги стави сите чакри на нивните места одеднаш, правилно да вибрира и да го отфрли она што е вишок.

Одењебосот е одличен и за сите енергетски центри, особено за оние кои се повеќе поврзани со земјата, што е случајот со основната чакра, која ја контролира нашата енергија и виталност.

Битените бањи се исто така олеснувачи за надополнување енергично!

Изберете хармонизирани бањи:

 • Со рози;
 • Кои користат камилица;
 • Лаванда;
 • Ѕвездениот анасон;
 • Храбар, питанга, меѓу другите!

Овие бањи може да се користат за миење на сите чакри до круната која се наоѓа во центарот на главата.

Други чакри
Болка или блокирана срцева чакра: како да се балансира сега?
Блокирана чакра на грлото? 5 причини и како да се балансира

8 совети за одржување на хармонизирана хумерална чакра

Не смееме да заборавиме дека оваа чакра е она што го претставува медиумот, каналот на комуникација со духовноста и покрај тоа, таа е одговорна за управување со енергијата што ја добиваме, а ја дистрибуира до сите останати чакри.

Затоа нејзината важност е голема, не би можел да кажам дека е единствената еден, но тоа е многу важно за одржување на сите други чакри и органи на нашето тело.

Значи, постојат начини да ви помогнат да управувате со овие енергии и да ве одржувате во хармонија .

1. Избегнувајте места каде што енергијата не е добра

Иако знаеме дека оваа чакра имаспособност да се трансмутираат енергиите и да се трансформираат во добри енергии, не можеме да ја преоптовариме со лоши енергии .

 • Избегнувајте преполни места, каде што енергиите генерално се збунувачки и себични;
 • Избегнувајте трговски центри;
 • Улици со многу трговија;
 • Темни или слабо проветрени места.

Ова се неколку примери, иако знаеме дека некои верските храмови се понегативни од некои други места.

2. Негативни мисли

Како и местата, мислите имаат силно влијание во енергизирањето на нашите центри на сила, обидете се да го задржите вашиот ум чист, ослободете се од претераните грижи, задржете ги само оние грижи со кои можете да се справите.

Заради оваа причина и за да помогнете во избегнувањето на лошите мисли кои ги поткопуваат вашите добри енергии, слушајте добра музика, правете медитација, дишете, одете и испразнете ги мислите, испразнете го умот и смирете го.

3. Медитација

Медитацијата не е практика која лесно се добива, таа трае долго време е правилно да се вметне во нашите животи, но малку по малку тоа се случува.

Дури и ако не можете да го испразните умот во моментот на медитација, задолжително правете го тоа, ќе дојде момент кога ќе може да се исклучи секаде, дури и ако има многу бучава.

Медитацијата им нуди на оние кои го прават тоа, ритмички здив,магнетизира мантри на добри енергии и го смирува умот.

Се повторувам во оваа смисла, но оваа практика е одлична за балансирање на сите енергетски центри, а не само на еден.

4. Јога

Јога вежбите, исто како и медитацијата, треба да се започнат малку по малку, многу вознемирените и вознемирените луѓе имаат поголеми потешкотии да можат да се одржат на некои позиции, бидејќи не е само телото дека треба да одговори на позициите и да на здивот.

И уште еднаш го наоѓаме здивот задолжен за сè, без добро дишење нема „контрола“ на емоциите или чувствата, и без „ Контрола" постои нерамнотежа.

5. Стрес

Иако не постои начин целосно да се ослободиме од стресот, а сепак има моменти кога ќе бидеме погодени од него, идеалот е да не останеме во оваа стресна вибрација долго време.

Сите ние поминуваме низ лоши моменти во текот на денот, а некои не можеме да ги избегнеме, но она што можеме и треба да го направиме е не се задржуваме премногу долго под стрес.

Тоа е, живејте го стресот до последната капка од него, а потоа животот што продолжува, гледајте напред и дозволете си да се обновите, не не ја трошите вашата добра енергија на работи кои нема да се решат набрзина така лесно.

На пример, поминувањето неколку часа во сообраќај генерира стрес, но дали вреди да се биде под стрес или лут поради долго време?

Дали сообраќајот ќе почне да тече ако се налутите?

Не!

Затоа управувајте со стресот, слушајте добра музика додека сообраќајот не тече, а особено дишете.

6. Гневот

Гневот е одговорен за отворање „дупки“ во нашето енергетско поле, со што сите други енергетски центри работат на „затворање“ на оваа дупка.

Но, ако не можете да го елиминирате гневот, работата на сите други чакри нема да донесе ништо добро, бидејќи дупката ќе остане отворена.

Има луѓе кои се будат се лутиме и ова е проблем со кој треба да се реши, секако дека можеме да бидеме лути неколку минути месечно, но да се лутиме и да се лутиме секој ден, целиот ден е погрешен и може да биде знак на ментална болест.

Сакате да останете урамнотежени, да имате помалку гнев, размислете за штетата што ја нанесува на вашето здравје и оставете ја да се реши со текот на времето.

7. Дишете

Иако сите ние дишеме цело време, и ова е автоматски чин за нашиот опстанок, мора да научите да дишете за да ги смирите умот и срцето.

Кога вежбате медитација или правите Јога, дишењето се тренира, но кога сè уште немате навика да вежбате, идеално е да започнете со здивот, да почувствувате како воздухот влегува и ги чисти сите ваши енергетски центри, а кога воздухот ќе излезе замислете дека се што е лошо се поставува