Дали сакате да знаете за што се користи темјанот од лаванда? Дали има одредена употреба за овој темјан? Во оваа статија ќе ги видиме духовните придобивки од лавандата.

Употребата на темјан е многу стара и секогаш со иста цел, да ја подигне енергијата на луѓето и околината.

Согорувањето на билката што се ослободува во темјанот содржи некои својства на самата билка, кои ги чувствуваат луѓето кои се во таа средина, со што се фаворизира енергетско чистење или рамнотежа на силите .

Постојат многу видови на темјан на пазарот со неговите мириси добиени од билки и нивна употреба, односно за усогласување, смирување, балансирање, има многу придобивки од темјанот, уште подобро кога можеме да направиме дим од билката и јагленот.

Содржина на пакувањето ЧленСокриј 1. За што се користи темјанот од лаванда? 2. 11 Духовни придобивки од палењето темјан од лаванда 3. Како да запалите темјан од лаванда? 4. Заклучок

За што служи темјанот од лаванда?

Тимјанот од лаванда е поврзан со релаксација, спокојство, среќа, смирување и смирување на умот.

Кога запалиме темјан од лаванда, ги ослободуваме својствата на ова растение во воздухот што се апсорбира од нас и промовира мир одвнатре кон надвор, одредено спокојство.

Понекогаш мирот е толку голем што успеваме да бидеме сигурниза одредени работи во нашите животи, го отстрануваме стравот од глума и со тоа привлекуваме среќа.

Единствената грижа што треба да ја водиме е да купиме квалитетен темјан, бидејќи мирисот на чадот многу се меша со нашите емоционални и психолошки, има темјан што ги лути и многу вознемирени луѓето.

Па, мирисот буди емоции, чувства во нас, кои генерираат ставови или мислите се надвор од рамнотежа, па оттука и важноста од купување квалитетни производи.

Купете квалитетен темјан и запалете го. Можете да бидете сигурни дека неговите духовни придобивки ќе почнат да делуваат на вашето тело и душа веднаш.

Ако сè уште се сомневате во тоа што е способен да направи овој темјан, продолжете со читање подолу. Ајде да зборуваме за сите духовни придобивки од овој чудесен темјан.

Препорачуваме
Мирото и неговото духовно значење: За што служи? Откриено!
Што значи кога брзо гори темјанот? И се тркалаат?

11 Духовни придобивки од палењето темјан од лаванда

Постои холистички третман за лекување познат како терапија со арома која користи мириси за лекување на луѓето, особено духовни лекови .

Без сомнение, постојат некои мириси кои ги нарекуваме афективна меморија, кои не потсетуваат на нешто или некој од минатото, а ова искуство може да биде добро или лошо.лошо, зависи од тоа низ што сте живееле.

Така, треба да знаете дали мирисот на лаванда е добар за вас или не, дали ве смирува или ве вознемирува и дека ќе знаете само ако ја користите.

1. Поттикнува смиреност

Лавандата влегува во нашето тело и ум како смирувачки агенс , што го забавува темпото на работите и нашето сопствено темпо. Може да се користи во моменти на голема вознемиреност, лутина или моменти на голем стрес.

Секогаш препорачувам да го запалите овој темјан кога луѓето се напнати и нервозни за нешто. Значи, ако сте биле нервозни и не знаете како да се смирите, можете едноставно да прибегнете кон моќта на овој темјан.

2.Спокојство

Мирисот на темјанот од лаванда на околината и на луѓето им носи одреден душевен мир кој понекогаш дури може да го допрете.

Овој душевен мир ќе се пренесе на сите места каде што стигнува чадот од темјанот. Дополнително, позитивно ќе влијае на сите луѓе кои поминуваат покрај тоа место. Затоа, секој што ќе го посети вашиот дом, на пример, исто така ќе има корист од ова спокојство.

3. Релаксација

Ако медитирате, најдобриот темјан што треба да го користите додека медитирате е лавандата, бидејќи промовира релаксација и на мускулите и на умот .

Одличен е за оние кои се многу напнати, нервозни и не знаат како да се смират. Само запалете темјан и уживајтемаксимизирајте ги вашите придобивки!

4. Чувство на свежина во умот

Ќе се обидам да ја изразам оваа сензација, таа е многу слична на чувството на влегување во водопад на многу топол ден, или на миење на главата дома со ладна вода, ова е чувството што лавандата може да го промовира.

5. Усогласување

Без сомнение дека овој темјан го фаворизира усогласувањето на луѓето и духовите средини , за луѓето затоа што смирува, смирува, го ублажува притисокот, а за околината бидејќи аромата е многу добра и ги растера негативните енергии.

6. Баланс

Лаванда е билка за урамнотежување , која во својата суштина го внесува глаголот за балансирање, така што кога користиме оган за да го ослободиме овој глагол и да го напојуваме сè и секој го наоѓа својот баланс.

Балансирајте го вашиот живот, вашиот ум и тело со овој темјан. Тоа е нешто едноставно да се направи, но во голема мера ќе ја подобри вашата ментална, лична, професионална, па дури и физичка рамнотежа.

7. Среќно

Добрата среќа овде не е директна одговорност на лавандата, но на индиректен начин , затоа што штом се чувствувате подобро, поизбалансирано, усогласено со вашите енергии и позитивно, на крајот привлекувате среќа.

Покрај тоа, на крајот ќе привлечете повеќе добри работи во вашиот живот. Сè ќе биде подобро, бидејќи лавандата има само добри духовни придобивки за телото и душата.душата.

Затоа, Ви препорачувам да запалите малку темјан и да го пробате. Бидете сигурни дека ќе почнете да се чувствувате одлично уште од првата употреба.

8 Физички и ментален одмор

Многу е вообичаено да се запали темјан од лаванда пред спиење, бидејќи тој служи за смирување на телото и умот . Обично го палиме кога ќе се вратиме дома од работа, за да го исчистиме телото и умот од сето зло, стрес, негативни енергии и умор што ги носиме.

Затоа, овој темјан промовира одмор и физичка релаксација, Неверојатно ментално и духовно. Тоа брзо ќе го сфатите ако запалите еден.

9. Помага во борбата против проблемите

Со сите овие духовни придобивки, јасно е дека овој темјан ќе ни помогне да се бориме со проблемите во животот. Ќе ни помогне да се смириме и да имаме повеќе сила , трпение и размислување при решавање на некој проблем.

Можете и треба да го запалите овој темјан кога имате проблеми, бидејќи овие духовни придобивки ќе ви помогнат да го решиш на најдобар начин.

10. Ги чисти лошите енергии

Оваа десетта придобивка е една од најдобрите, не требаше да ја оставам до крај! Овој темјан е способен да ги исчисти и отстрани лошите енергии од одредена средина и личност.

Значи, доколку го запалите во вашиот дом, ќе имате чистење на негативните енергии во куќата, но иво луѓето кои живеат во него . Не сте само вие кои уживате во духовните придобивки од темјанот, туку сите луѓе живеат во оваа куќа.

11. Избркајте ги лошите мисли

Дали имате глава полна со негативни мисли? Сега кога знаете за што служи темјанот од лаванда, можете брзо да го решите ова!

Запалете го, опуштете се и уживајте, бидејќи лошите мисли едноставно ќе исчезнат од вашата глава. Треба само да уживате, да се опуштите и да дозволите овој темјан да си ја заврши работата во вашиот живот.

Тоа е нешто многу едноставно, брзо и практично. Затоа, задолжително запалете го овој темјан и искористете ги сите негови духовни придобивки!

Ви препорачуваме
Како да направите темјан од цимет? Погледнете за што служи и како да го користите!
Мирисање темјан од никаде: што значи тоа во спиритизмот?

Како да запалите темјан од лаванда?

Овој темјан треба да се користи само во моменти кога бараме релаксација на телото и душата на крајот од денот, кога веќе сме дома и сакаме да имаме добра ноќ на спиење.

Користете кадилница за ова, бидејќи темјанот треба да биде наведнат или исправен за да се запали до крај.

Уште една одлична работа додека гори темјанот е ослободувајќи ја својата заживувачка арома низ куќата, таа е слушање добра музика . Разберете дека ова треба да биде време за релаксација изајакнете.

Овде нема збор за команда или насока. Обидете се само да ја испразните главата, така што ова е момент на целосна релаксација од сè .

Длабоко вдишете и работете го здивот за да се чувствувате подобро и подобро и да ја оставите аромата а особините на лавандата го прават останатото.

Всушност, ова е сè што треба да направите. Едноставно запалете го темјанот, испразнете ја главата и полека вдишете го чадот што се шири низ собата.

Искористете го максимално за да стекнете повеќе сила, храброст и решителност. Исто така, искористете го овој момент за да заборавите на вашите проблеми и да стекнете сила да се соочите со животот. Само опуштете се!

Заклучок

Пописот на куќата е многу добар во секој поглед, бидејќи додека ја кадиме куќата, ние се кадиме и самите себеси,

Не сите мириси им угодуваат на сите, а има и такви кои можат да ја направат личноста и оние околу нив повозбудени и немирни.

Иако лавандата е добар мирис за повеќето луѓе, можеби не е за вас. толку добар , и тука идејата е добрите енергии да циркулираат и да формираат енергетска заштита.

Ако не ја сакате лавандата, наместо неа можете да користите друга билка, како рузмарин , лаванда, камено миро или билка, накратко, има многу видови темјан и сигурно еден ќе ве задоволи.

Пушењето со билки емногу стар и широко користен од различни народи и култури, сите со иста цел, да надополнувате енергии, чисти средини, да ги отфрлите лошите енергии, да привлечете добри енергии .

Кога и да можете, правете во вашата куќа чадете или запалете темјан за да ги подобрите енергетските вибрации на вашата куќа и вашата, најдобар чад е оној што користиме јаглен и трева, но ако темјанот е со добар квалитет, тој ќе има истиот ефект.

На крај, но не и најмалку важно, имаме одлично видео кое зборува за најдобрите темјанови. Значи, ако се двоумите кој да го користите, Силно ви препорачувам да го погледнете видеото подолу:

А тогаш, веќе сигурно знаете која е целта на темјанот од лаванда за твојот живот? Сигурен сум дека ги разјаснив сите ваши сомнежи! Меѓутоа, ако сакате да знаете нешто друго, само побарајте да оставите коментар подолу.

Исто така прочитајте:

  • Како да направите домашна Природен темјан со 8 моќни билки
  • Енергетски вампири: 7 луѓе кои цицаат енергија во спиритизмот
  • Смирна темјан: за што служи? 9 Духовни придобивки