Дека орелот е симбол на сила и храброст во различни култури, ова го знаеме, но што е значењето на орелот во духовноста на Умбанда, што претставува?

Од своја страна убавина, суверенитет и величественост таа се смета за „кралица на небото и птиците“, покрај тоа што ја симболизира слободата, агилноста, благородноста, величественоста и издржливоста.

Тоа е зошто во другите култури орелот ја има својата улога на важност. За Келтите симболизира обнова и повторно раѓање. За Грците тој го симболизира Зевс (најмоќниот од боговите), за Египќаните претставува претстава на вечниот живот.

Инаку, добро е да се каже дека орелот е поврзан со мотивација, зголемена самодоверба и самодоверба, преку аналогии направени од неговата способност да се обновува.

Содржина на статијатаСокриј 1. Кое е духовното значење на орелот? 2. Што претставува орелот во Умбанда? 3. Значењето на орелот во шаманизмот 4. 5 Духовни пораки кои орлите можат да ги пренесат 5. Заклучок

Кое е духовното значење на орелот?

Орелот се смета за божествен гласник тој претставува духовна заштита и блискост на Бога, за христијаните орелот ја претставува моќта на Бога.

Различни културите го користат орелот како симбол на моќ во нивните грбови, печати, облека или како начин за украсување на куќата или просторот.

На пример, за американските Индијанцикога орелот ќе ви пријде дури и во сон, тоа значи дека вашата свест ќе се прошири и ќе добиете одговори на прашања како: што дојдов овде на земјата да правам ?

симболологија на орелот

Орелот претставува, храброст, трпение, сила, мудрост, трансформации и промени во животот, оваа птица нè инспирира со храброст и желба да ги надминеме сопствените граници.

3>

Покрај мирот, просветлувањето, решителноста, самодовербата и издржливоста, друга порака од орелот е брзо да се прилагодите на промените, или ќе станете жртва на ситуации.

Орелот претставува среќа?

Да, сонувањето или гледањето орел е знак на среќа! Тоа укажува, во најмала рака, дека некои промени ќе се случат и дека е неопходно да се тргне кон вистинскиот пат.

Нејзината убавина инспирира мир и храброст кај сите, што во само по себе веќе би можеле да го сметаме за знак на среќа.

Препорачуваме
Духовно значење на осата и неговото гнездо: Дали носи среќа?
Значењето на лилјакот во спиритизмот: внатре и на прозорецот

Што претставува орелот во Умбанда?

Во Умбанда не го обожаваме орелот или кое било друго животно. Меѓутоа, поради одредена вклученост со Шаманите во нивниот процес на лекување, можеме да кажеме дека орелот го претставува исцелувањето, силата на духот и создавањето.

Тие се гласници од небото , тие носат мир,разбирање, сила да се трансформираат ситуации или луѓе, мотивација да се оди напред и да се започне одново секогаш кога е потребно.

Луѓето кои го носат орелот како заштитен водич, се и се многу поврзани со духовниот свет без да губат врска со материјалниот свет, успевајќи да се движи помеѓу овие два света без да стане емоционално неурамнотежен.

Значењето на орелот во шаманизмот

За шаманот кој има орелот како моќно животно држи храброст, сила, просветлување на духот, исцелување, познавање на магијата, мудрост, способност да ги види духовните вистини кои се скриени.

Покрај големата поврзаност што тој одржува со духовни водичи, рамнотежа, достоинство, дух со голем интуитивен и креативен капацитет и кои своето знаење, кое не е малку, го стекнуваат со напорна работа.

Препорачуваме
Скакулецот и неговото духовно значење: ја добивте својата посета?
Духовно значење на лисицата: 7 пораки во спиритизмот

5 духовни пораки што орлите можат да ги пренесат

Гласник на мирот и силата , орелот сè уште може да ни донесе некои духовни пораки во врска со нашето однесување во услови на проблеми или тешки ситуации.

Значи, ајде да видиме некои од овие пораки. Верувај ми, тие се многу интересни за твојот живот!

1. Визија на орел

Потребно е да имате поширок поглед на животот за да донесувате подобри и попрецизни одлуки , па кога зборуваме за орелски поглед, мислиме на гледање на ситуацијата од сите агли и правиме не ги зголемувајте, бидејќи одозгора сè станува помало.

2. Слобода

Ослободете се од вашите стравови и стравови ! Орелот го поминува поголемиот дел од своето време летајќи, не плашејќи се од ништо. Таа бара да имаме иста подготвеност да се ослободиме од она што нè врзува за проблемите или луѓето.

3. Трансформација

Орелот кога старее пердувите му се толку валкани и тврди што затвори на твоите гради. Клунот и е веќе ослабен, а и ноктите, треба да донесе одлука, или да остави сè како што е и да умре или да ја започне трансформацијата.

Потоа почнува со клунот, чука со клунот на камен додека не се скрши и чека да се роди нов. Штом се роди клунот почнува да ги вади ноктите еден по еден, а штом се родат ноктите ги отстранува пердувите кои се веќе премногу валкани и го отежнуваат животот.

Да бидеме како орелот, трансформацијата може да боли, а понекогаш и многу, но секогаш е неопходна.

4. Храброст

Имај храброст да се промениш! Променете се што не е добро во вашиот живот и не е важно во кој момент од животот сте, секогаш кога има потреба да се промените . Од дома, од работа, од врска, од врски,не прифаќај од кукавичлук тоа што не го сакаш.

5. Трпение

Да се ​​задржи трпение е да се победи играта многу пати.

Кога ќе развиеме трпение, можеме мирно да најдеме решенија За прашањата што нè засегаат, да се задржиме смиреност значи да не го прифаќаме она што повеќе не го сакате, туку чекате погоден момент за да ја направите потребната промена.

Заклучок

Орелот е секако прекрасна птица, која има почит и авторитет без да ја изгуби својата убавина и величественост.

Да се ​​однесуваш како орел значи да се однесуваш мудро, трпеливо, одлучно и многу храброст да се соочите со животните проблеми, кои во некои случаи не се малку.

Значи, ако го имате орелот како моќно животно, мора повеќе да се вклучите во одгледувањето, да ги развивате и користите своите вештини, погледнете за вистински емоции.

За вас е резервирано многу повеќе отколку што сте замислиле дека ќе биде, верувајте и верувајте.

Како што видовте, водата има многу силно и интересно значење во духовноста и во Умбанда. Тоа е силно животно со неверојатна храброст. Таа никогаш не се откажува, таа претпочита да страда и да се трансформира, бидејќи на крајот секогаш вреди.

Затоа, бидете како орелот, не плашете се да се трансформирате и страдајте малку за работите да бидат подобро подоцна. Може да биде незгодно, но тоа е вистинскиот начин.

Летот на орелот е прекрасенда се види, ова животно се наметнува во каква и да е ситуацијата, не е ни чудо што многумина ја користат сликата на орелот како симбол за да укажат на сила, интелигенција, храброст и упорност.

Прочитајте исто така:

  • Духовното значење на цикадата: во Умбанда и шаманизмот
  • Кое е духовното значење на Бубамара? А во шаманизмот?
  • Што е значењето на слонот во духовниот свет?