Sot do të flas se si të balancojmë çakrën numerike të çekuilibruar . Kjo chakra është një qendër shumë e rëndësishme energjetike për ne, kështu që është thelbësore ta mbajmë atë të harmonizuar. Prandaj, nëse doni të mësoni se si ta bëni këtë, vazhdoni të lexoni më poshtë.

Kjo është një chakra që nuk ndodhet në shtyllën kurrizore si të tjerat që njohim dhe për të cilën po flasim në të gjithë këta artikuj.

Humeral siç nënkupton edhe emri ndodhet në anën e pasme dhe ka një lidhje të drejtpërdrejtë me humerusin, i cili nga ana tjetër ndodhet në lartësinë e tehut të shpatullës së majtë, mund të themi se është midis dhe mbi mushkërinë e majtë. .

Përmbajtja e artikullitFsheh 1. Përbërja e Çakrës Humerale 2. Çfarë është Çakra Humerale? 3. Si mund ta di nëse kam një Chakra Humerale të çekuilibruar? 4. Si të balanconi saktë Chakrën Humerale 5. 8 Këshilla për ta mbajtur Chakrën Humerale të harmonizuar 6. Përfundim

Përbërja e Çakrës Humerale

Kjo chakra përbëhet nga dy spirale ose petale , të cilat rrotullohen në drejtim të akrepave të orës kur kapin energji të tilla si inkorporimi, për shembull, dhe në të kundërt të akrepave të orës kur ndodh dezinkorporimi.

Megjithëse kjo është një chakra themelore për ndërmjetësimin e psikografisë, është shumë pak e njohur ose është folur për.

Nëse i kushtojmë vëmendje, nuk është në listën e çakrave më të njohura, të cilat janë në shtyllën vertebrale, sepse konsiderohetjashtë trupit tuaj.

Disa minuta në ditë ndihmojnë shumë dhe përfundojnë duke e bërë trupin tuaj të kryejë frymëmarrje ritmike sa herë që ndiheni të kërcënuar nga energjia e keqe ose e panjohur.

8. Zakonet e mira

Një dietë e mirë, të pish më shumë ujë, të ecësh, të flesh mirë, janë gjëra që jo vetëm balancojnë çakrat, por i japin jetës një kuptim tjetër.

Përfshi leximin dhe dëgjimin e gjërave të mira gjërat në zakonet tuaja të reja, qëndroni larg njerëzve që janë toksikë dhe që bëjnë vetëm të keqen, ndonjëherë ata bëjnë keq pa e ditur, duke thithur energjitë tona të mira.

Njerëzit që ankohen shumë ose që janë gjithmonë duke folur për sëmundjet dhe fatkeqësitë, këta njerëz toksikë , të cilët gjithmonë presin një fjalë pozitive për t'u dalë kundër tyre, janë njerëz që nuk kërkojnë ndihmë, ata thithin energji, kjo është e gjitha.

Pra, nëse është e mundur, qëndroni larg këtyre njerëzve, por nëse nuk është e mundur, qëndroni të ekuilibruar ndërsa ata janë rreth tyre, mendoni gjithmonë një dritë blu që mbulon dhe mbron të gjithë trupin tuaj, ndjehuni të përqafuar nga drita.

Përfundim

Në këta artikuj ku po flasim për çakrat zbulojmë se të gjitha kanë rëndësinë e tyre për funksionimin e tërësisë, asnjëra nuk është më e rëndësishme se tjetra.

Por përtej kësaj ne po mësojmë të mbajmë veten në ekuilibër pavarësisht se cila qendër është e çekuilibruar dhe kjo është shumëmirë.

Ne duhet të kemi dhe të jemi më të qetë, më të durueshëm, ne ende po mësojmë të përballemi me të gjitha energjitë që prodhojmë dhe ato që marrim.

Por t'i menaxhoni ato nuk është një proces i lehtë, por mund t'ju siguroj se është e mundur, kështu që sa herë që ndjeni se diçka ose dikush do t'ju harxhojë energjinë, përpiquni të qëndroni larg, përpiquni ta shmangni ose mësoni të mbroni veten, sepse në këtë botë ku gjithçka është energji, nuk ka, do të kemi shumë opsione.

Mbrojtja e vetes është ende më e mira prej tyre dhe ne kemi parë në këtë artikull se nuk është një proces i vështirë, vetëm përqendrim dhe dëshirë. Fat i mirë për të gjithë ne!

Lexo gjithashtu:

 • Cakra e kurorës në Spiritizëm: 5 Simptomat e Chakrës së Shtatë të Hapur
 • A keni një chakra shpretke të çekuilibruar? 8 shkaqe dhe si të ekuilibrohet
 • Çakra e pleksit diellor: Si të balancohet çakra e tretë e pabalancuar
 • Çakra e kërthizës: 7 funksionet e kërthizës dhe çakrës seksuale
një chakra dytësore.

Për më tepër, pak njerëz e zhvillojnë këtë chakra dhe e lënë atë të ekuilibruar, pasi që nuk flitet për të, por është shumë e rëndësishme për ndërmjetësimin.

Në Umbanda ka mjete transporti, besoj se kam folur për to në një kohë tjetër. Por vetëm për të kujtuar, këto mediume përfshijnë shpirtra të vuajtur të cilët nuk e dinë, në pjesën më të madhe, se janë të mishëruar.

Kjo është arsyeja pse inkorporimi është i nevojshëm në mënyrë që ata të marrin një shoku animik, dhe me këtë ata marrin pak nga ektoplazma e mediumit, dhe lidhja me këta shpirtra bëhet nga kjo chakra.

Dmth, mediumi vendos dorën e tij në majë të kësaj chakra të personit që është me të sëmurin, për të lehtësuar lidhjen dhe transportin dhe nëpërmjet këtij kontakti vendos inkorporimin.

Duhet të thuhet ende shumë për këtë qendër të rëndësishme energjetike, kryesisht sepse është një kontakt i drejtpërdrejtë me spiritualitetin. .

Ne e dimë se edhe chakrat e tjera ruajnë rëndësinë e tyre në procesin e përgjithshëm të funksionimit, por ky, humeral njihet si chakra e mediumit.

Megjithatë, chakrat e tjera si laringu janë gjithashtu përgjegjës për ndërmjetësimin, siç e pamë në artikullin për këtë chakra! Megjithatë, flitet për ndërmjetësimin e tij, jo për inkorporimin, që në fund do të jetë e njëjta gjë.

Ju e kuptoni se të gjithë janëtë ndërlidhura dhe njëri ka nevojë për tjetrin që funksionimi i të gjithëve të ndodhë në mënyrë të ekuilibruar?

Çfarë është Chakra Humerale?

Ai është personi përgjegjës drejtpërdrejt për ndërmjetësimin e përfshirjes dhe transportimit të shpirtrave të vuajtur. Disa njerëz thonë se forma e tij është ajo e një lemniskati (simboli i pafundësisë, d.m.th. , një tetë shtrirë), për më të vjetrit ata ishin krahë qeniesh të ndritura.

Ngjyra e saj është e ndryshueshme, por ngjyrat mbizotëruese janë bluja dhe jeshile, të cilat mund të luhaten sipas energjisë që kapet. kur është i ekuilibruar ka një ngjyrë blu, në disekuilibër ngjyra e tij është e verdhë.

Por gjithçka varet nga energjia që merr në atë moment, kështu që nuk mund të themi se ajo vibron vetëm një ngjyrë të caktuar.

Ku ndodhet

Kjo chakra ndodhet në anën e pasme në anën e majtë , sipër ose shumë afër tehut të shpatullës së majtë, ndërmjet dhe mbi mushkërinë e majtë .

Ndryshe nga çakrat e tjera, ajo nuk është në shtyllën kurrizore. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se ai pushon së qeni i rëndësishëm në jetën tonë. Meqë ra fjala, është një nga më të rëndësishmit në medium!

Thërrmimi në çakrën humerale

Kur ka dhimbje ose ndjesi shpimi gjilpërash në këtë chakra, një lëvizje energjie po ndodh . Kjo, nëse përjashtojmë problemet fizike, si dhimbjet për shkak të ushtrimeve të tepërta ose mbipeshës.

Pra,prandaj, duke i hedhur poshtë këto mundësi fizike, mund të themi se ka një lëvizje energjike atje në atë chakra!

Kjo lëvizje mund të jetë e mirë ose jo. Megjithëse kjo chakra është e aftë të shndërrojë energjitë dhe t'i shndërrojë ato në të mira.

Rëndësia e saj në jetën tonë

Siç thuhet në të gjithë artikujt e tjerë rreth çakrave, nuk ka asgjë që është më e rëndësishme ose që duhet të jetë më e kujdesshme ose e vëzhguar. Të gjithë kanë rolin e tyre në rezultatin përfundimtar, që është ekuilibri i energjisë jetike.

Megjithatë, kjo chakra është një qendër e brendshme rilidhjeje, pasi përmes saj lidhen energjitë! Mund të themi se kjo qendër është një gjenerues energjie pasi balancon energjitë pozitive dhe negative që janë të tepërta.

Pra, ndërsa chakrat e tjera kanë nevojë për procedura të jashtme për t'i balancuar ato, kjo balancon vetveten. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se ne mund të heqim dorë nga kujdesi për të.

Chakra të tjera
E bllokuar Chakra bazë? 9 shkaqe dhe si të zhbllokoni tani
Chakra e çekuilibruar e vetullave? 7 simptoma dhe si të ekuilibroni

Si të di nëse kam një çakrë humerale të çekuilibruar?

Mosekuilibri i kësaj chakra mund të shkaktojë dhimbje në pjesën e sipërme të shpinës ose pak drejt qendrës së shpinës.

Për mediumet e inkorporimit, çekuilibri mund ta bëjë të vështirë inkorporimi nëpuna e tyre mediumiste.

Por në përgjithësi dhe për të gjithë, çekuilibri mund të shkaktojë një çekuilibër energjetik, siç është një perceptim i gabuar i cilësisë së energjive të marra nga njerëzit ose mjediset.

Komunikimi ynë me botën shpirtërore është i dëmtuar dhe ne gjejmë vështirësi në gjëra që ishin të thjeshta më parë, mund të ndodhë një konfuzion mendor rreth besimit dhe besimit.

Por, humbja kryesore lidhet me inkorporimin që bëhet shumë i vështirë ose thjesht nuk ndodh.

Nëse mendojmë se kjo chakra është një menaxher energjie për të gjithë trupin, shumë zona të tjera mund të preken. dhe sjellje të tjera mund të paraqiten, si frika, pasiguria, mungesa e besimit, ndër të tjera.

Si të balanconi saktë çakrën Humerale

Kam kam folur shumë për ekuilibrin e chakrave gjatë gjithë artikujve që kam shkruar.

Në të gjitha dhe në të gjitha kërkimet që bëj, për të folur me saktësi, kam thënë se meditimi është mënyra më e mirë për të balancuar të gjitha chakrat.

 • Përveç ushtrimeve joga;
 • Frymëmarrja e duhur;
 • Aplikimi i gurëve;
 • Ose edhe përdorimi i ngjyrave si terapi;
 • Frymëmarrja është në gjendje të vendosë të gjitha chakrat në vendet e tyre menjëherë, duke u dridhur në mënyrë korrekte dhe duke hedhur poshtë atë që është e tepërt.

EcjaKëmbëzbathur është gjithashtu e shkëlqyer për të gjitha qendrat energjetike, veçanërisht ato që janë më të lidhura me tokën, që është rasti i çakrës bazë, e cila kontrollon energjinë dhe vitalitetin tonë.

Banjët me bimë janë gjithashtu lehtësues për zëvendësimin e energjisë!

Zgjidhni banjot harmonizuese:

 • Me trëndafila;
 • që përdorin kamomil;
 • Livando;
 • Anison me yje;
 • Bold, pitanga, ndër të tjera!

Këto banja mund të përdoren për të larë të gjitha çakrat deri në kurorë e cila ndodhet në qendër të kokës.

Çakrat e tjera
Dhimbje ose bllokim i çakrës së zemrës: Si të balanconi tani?
Chakra e bllokuar e fytit? 5 shkaqe dhe si të balanconi

8 këshilla për të mbajtur të harmonizuar çakrën Humerale

Nuk duhet të harrojmë se kjo chakra është ajo që përfaqëson ndërmjetësi, kanali i komunikimit me spiritualitetin dhe përveç kësaj, është përgjegjëse për menaxhimin e energjisë që marrim dhe e shpërndan atë tek të gjitha çakrat e tjera.

Prandaj rëndësia e saj është e madhe, nuk mund të them se është e vetmja një, por është shumë e rëndësishme për mirëmbajtjen e të gjitha chakrave dhe organeve të tjera të trupit tonë.

Pra, ka mënyra për t'ju ndihmuar të menaxhoni këto energji dhe t'ju mbajnë në harmoni .

1. Shmangni vendet ku energjia nuk është e mirë

Megjithëse ne e dimë se kjo chakra kaaftësia për të shndërruar energjitë dhe për t'i shndërruar ato në energji të mira, nuk mund ta mbingarkojmë me energji të këqija .

 • Shmangni vendet e mbushura me njerëz, ku energjitë në përgjithësi janë konfuze dhe egoiste;
 • Shmangni qendrat tregtare;
 • Rrugët me shumë tregti;
 • Vendet e errëta ose të ajrosura dobët.

Këta janë disa shembuj, megjithëse ne e dimë se disa tempujt fetarë janë më negativë se disa vende të tjera.

2. Mendimet negative

Ashtu si vendet, mendimet kanë një ndikim të fortë në energjizimin e qendrave tona të forcës, përpiquni ta mbani mendjen tuaj të pastër, hiqni qafe shqetësimet që janë të tepërta, mbani vetëm ato shqetësime me të cilat mund të përballeni.

Për këtë arsye dhe për të ndihmuar në largimin e mendimeve të këqija që minojnë energjitë tuaja të mira, dëgjoni muzikë të mirë, bëni meditoni, merrni frymë, ecni dhe zbrazni mendimet tuaja, zbrazni mendjen dhe qetësoni atë.

3. Meditimi

Meditimi nuk është një praktikë që arrihet lehtë, kërkon shumë kohë është koha që ajo të futet saktë në jetën tonë, por pak nga pak ndodh.

Edhe nëse nuk mund ta zbrazni mendjen në momentin e meditimit, sigurohuni që ta bëni atë do të vijë një kohë kur do të të jetë në gjendje të shkëputet kudo, edhe nëse ka shumë zhurmë.

Meditimi u ofron atyre që e bëjnë atë, një frymëmarrje ritmike,magnetizon mantra të energjive të mira dhe qetëson mendjen.

Unë e kam përsëritur veten në këtë kuptim, por kjo praktikë është e shkëlqyer për të balancuar të gjitha qendrat e energjisë dhe jo vetëm një.

10> 4. Joga

Ushtrimet e jogës, ashtu si meditimi, duhen filluar pak nga pak, njerëzit shumë të shqetësuar dhe të shqetësuar kanë një vështirësi më të madhe për të mbajtur veten në disa pozicione, pasi nuk është vetëm trupi që duhet t'i përgjigjet pozicioneve dhe po frymëmarrjes.

Dhe përsëri gjejmë frymën në krye të gjithçkaje, pa frymëmarrje të mirë nuk ka "kontroll" të emocioneve apo ndjenjave, dhe pa "kontrolli" ekziston çekuilibri.

5. Stresi

Megjithëse nuk ka asnjë mënyrë për të hequr qafe stresin plotësisht, dhe ka ende raste kur ne do të goditemi prej tij , idealja është të mos qëndrojmë në këtë dridhje stresi për një kohë të gjatë.

Të gjithë kalojmë momente të këqija gjatë gjithë ditës dhe disa nuk mund t'i shmangim, por çfarë mund dhe duhet të bëjmë të mos e mbajmë veten të stresuar për një kohë të gjatë.

Dmth të jetojmë stresin deri në pikën e fundit të tij, dhe më pas jeta që vazhdon, shiko përpara dhe lejo veten të ripërtërihet, don 'Shpenzoni energjinë tuaj të mirë për gjëra që nuk do të zgjidhen me nxitim dhe aq lehtë.

Për shembull, të kalosh disa orë në trafik gjeneron stres, por a ia vlen të jesh i stresuar apo i zemëruar për nje kohe e gjate?

A do të fillojë të rrjedhë trafiku nëse zemëroheni?

Jo!

Pra, menaxhoni stresin, dëgjoni muzikë të mirë ndërsa trafiku nuk rrjedh, dhe veçanërisht merrni frymë.

6. Zemërimi

Zemërimi është përgjegjës për hapjen e "vrimave" në fushën tonë energjetike, duke i bërë të gjitha qendrat e tjera energjetike të punojnë për të "mbyllur" këtë vrimë.

Por nëse nuk mund ta eliminoni zemërimin, puna e të gjitha chakrave të tjera nuk do të bëjë ndonjë të mirë, sepse vrima do të mbetet e hapur.

Ka njerëz që zgjohen zemërohemi dhe ky është një problem që duhet trajtuar, sigurisht që mund të jemi të zemëruar disa minuta në muaj, por të kesh dhe të mbash zemërim çdo ditë, e gjithë dita është e gabuar dhe mund të jetë një shenjë e një gjendjeje mendore sëmundje.

Dëshironi të qëndroni të ekuilibruar, të keni më pak zemërim, mendoni për dëmin që i bën shëndetit tuaj dhe lëreni të zgjidhet vetë me kalimin e kohës.

7. Merrni frymë

Megjithëse ne të gjithë marrim frymë gjatë gjithë kohës, dhe ky është një akt automatik për mbijetesën tonë, duhet të mësosh të marrësh frymë për të qetësuar mendjen dhe zemrën.

Kur praktikon meditim ose bën Joga, frymëmarrja është e stërvitur, por kur nuk e keni ende zakonin e ushtrimeve, idealja është të filloni me frymën tuaj, të ndjeni ajrin që hyn dhe pastron të gjitha qendrat tuaja të energjisë dhe kur ajri largohet imagjinoni se gjithçka është e keqe. po vendoset