Që Shqiponja është një simbol i forcës dhe guximit në kultura të ndryshme këtë ne e dimë, por cili është kuptimi i shqiponjës në spiritualitetin e Umbanda, çfarë përfaqëson?

Nga ana e saj bukuria, sovraniteti dhe madhështia ajo konsiderohet si "mbretëresha e qiejve dhe zogjve", përveçse simbolizon lirinë, shkathtësinë, fisnikërinë, madhështinë dhe qëndrueshmërinë.

Kjo është pse në kulturat e tjera shqiponja ka rolin e saj të rëndësisë. Për Keltët ajo simbolizon rinovimin dhe rilindjen. Për grekët simbolizon Zeusin (më të fuqishmin nga perënditë), për egjiptianët është përfaqësimi i jetës së përjetshme.

Meqë ra fjala, është mirë të thuhet se shqiponja lidhet me motivimi, rritja e vetëvlerësimit dhe besimit, nëpërmjet analogjive të bëra nga aftësia e saj për t'u ripërtërirë.

Përmbajtja e artikullitFsheh 1. Cili është kuptimi shpirtëror i shqiponjës? 2. Çfarë përfaqëson shqiponja në Umbanda? 3. Kuptimi i shqiponjës në shamanizëm 4. 5 Mesazhe shpirtërore që shqiponjat mund të transmetojnë 5. Përfundim

Cili është kuptimi shpirtëror i shqiponjës?

Shqiponja konsiderohet një lajmëtar hyjnor , ajo përfaqëson mbrojtjen shpirtërore dhe afërsinë e Zotit, për të krishterët shqiponja përfaqëson fuqinë e Zotit.

Të ndryshme. kulturat përdorin shqiponjën si simbol të fuqisë në stemat, vulat, veshjet e tyre ose si një mënyrë për të dekoruar shtëpinë ose një hapësirë.

Për shembull, për indianët e Amerikëskur një shqiponjë ju afrohet edhe në ëndërr, do të thotë se vetëdija juaj do të zgjerohet dhe do të merrni përgjigje për pyetjet si: çfarë kam ardhur këtu në tokë për të bërë ?

simbolika e shqiponjës

Shqiponja përfaqëson, guximin, durimin, forcën, urtësinë, transformimet dhe ndryshimet në jetë, ky zog na frymëzon me guxim dhe dëshirë për të kapërcyer kufijtë tanë.

3>

Përveç paqes, ndriçimit, vendosmërisë, besimit dhe qëndrueshmërisë, një mesazh tjetër nga shqiponja është që të përshtateni shpejt me ndryshimet, ose do të bëheni viktimë e situatave.

Një shqiponjë përfaqëson fat të mirë?

Po, të ëndërrosh apo të shohësh një shqiponjë është shenjë fati! Të paktën tregon se disa ndryshime janë gati të ndodhin dhe se është e nevojshme të ecim drejt rrugës së duhur.

Bukuria e saj frymëzon paqen dhe guximin tek të gjithë, gjë që në vetë ne mund ta konsiderojmë tashmë një shenjë të fatit të mirë.

Ne rekomandojmë
Kuptimi shpirtëror i Grerëzës dhe folesë së saj: A sjell fat?
Kuptimi i lakuriqit të natës në Spiritizëm: brenda dhe në dritare

Çfarë përfaqëson shqiponja në Umbanda?

Në Umbanda ne nuk adhurojmë shqiponjën apo ndonjë kafshë tjetër. Megjithatë, për të pasur një përfshirje të caktuar me shamanët në procesin e tyre të shërimit, mund të themi se shqiponja përfaqëson shërimin, forcën e shpirtit dhe të krijimit.

Ata janë lajmëtarë nga qielli , ato sjellin paqen,mirëkuptimi, forca për të transformuar situatat ose njerëzit, motivimi për të ecur përpara dhe për të filluar nga e para sa herë që është e nevojshme.

Njerëzit që mbajnë shqiponjën si udhërrëfyes mbrojtës, janë dhe janë shumë të lidhur me botën shpirtërore pa humbur lidhje me botën materiale, duke arritur të lëvizë midis këtyre dy botëve pa u çekuilibruar emocionalisht.

Kuptimi i shqiponjës në shamanizëm

Për shamanin që ka shqiponja si kafshe fuqie mban kurajon, forcen, ndricimin e shpirtit, sherimin, njohjen e magjise, urtesine, aftesine per te pare te vertetat shpirterore qe fshihen.

Pervec lidhjes se madhe qe ai ruan me udhërrëfyes shpirtërorë, ekuilibër, dinjitet, shpirt me kapacitet të madh intuitiv dhe krijues dhe që njohuritë e tyre që nuk janë të pakta, i marrin me punë të palodhur.

Rekomandojmë
Grasshopper dhe kuptimi i tij shpirtëror: A e mori vizitën?
Kuptimi Shpirtëror i Dhelprës: 7 Mesazhe në Spiritizëm

5 Mesazhe Shpirtërore që Shqiponjat mund të përcjellin

Lajmëtari i paqes dhe i forcës , shqiponja mund të na sjellë ende disa mesazhe shpirtërore në lidhje me sjelljen tonë përballë problemeve, apo situatave të vështira.

Pra, le të shohim disa nga këto mesazhe. Më besoni, janë shumë interesante për jetën tuaj!

1. Shikimi i shqiponjës

Ju duhet të keni një pamje më të gjerë të jetës për të marrë vendime më të mira dhe më të sakta , kështu që kur flasim për të patur një pamje shqiponje, ne i referohemi të shohim situatën nga të gjitha këndvështrimet dhe të bëjmë mos i shto, sepse nga lart çdo gjë bëhet më e vogël.

2. Liria

Çlirohu nga frika dhe shqetësimet e tua ! Një shqiponjë e kalon pjesën më të madhe të kohës duke fluturuar, më lart se të mos ketë frikë nga asgjë. Ajo kërkon që ne të kemi të njëjtin vullnet për t'u çliruar nga ajo që na lidh me problemet ose njerëzit.

3. Transformimi

Një shqiponjë kur plaket, pendët e saj janë aq të pista dhe të forta saqë mbylleni në gjoks. Sqepi i saj tashmë është dobësuar dhe thonjtë e saj, ajo duhet të marrë një vendim, ose të lërë gjithçka ashtu siç është dhe të vdesë ose të fillojë transformimin.

Ajo pastaj fillon me sqepin, godet sqepin në një gur derisa të thyhet dhe pret të lindë një i ri. Sapo lind sqepi fillon t'i shkulë thonjtë një nga një, dhe sapo lindin thonjtë heq pendët që tashmë janë shumë të pista dhe e bëjnë jetën të vështirë.

Le të jemi si shqiponja, transformimi mund të lëndojë dhe ndonjëherë shumë, por është gjithmonë i nevojshëm.

4. Guximi

Kini guximin të ndryshoni! Ndrysho çdo gjë që nuk është e mirë në jetën tënde dhe nuk ka rëndësi në cilin moment të jetës ndodhesh, sa herë që ka nevojë të ndryshosh . Nga shtëpia, nga puna, nga marrëdhënia, nga marrëdhëniet,mos prano për frikacak atë që nuk të pëlqen.

5. Durimi

Të mbash durim është të fitosh lojën shumë herë.

Kur zhvillojmë durim, mund të gjejmë me qetësi zgjidhje Për çështjet që na shqetësojnë, të qëndrosh i qetë do të thotë të mos pranosh atë që nuk dëshiron më, është më tepër të presësh momentin e duhur për të bërë ndryshimin që të duhet.

Përfundim

Shqiponja është padyshim një zog i mrekullueshëm, i cili kërkon respekt dhe autoritet pa e humbur bukurinë dhe madhështinë e saj.

Të veprosh si shqiponjë do të thotë të veprosh me mençuri, me durim, me vendosmëri dhe shumë guxim për të përballuar problemet e jetës, të cilat në disa raste nuk janë të pakta.

Pra, nëse keni shqiponjën si një kafshë fuqie, ju duhet të përfshiheni më shumë me mbarështimin, të zhvilloni dhe përdorni aftësitë tuaja, shikoni për emocionet e vërteta.

Për ju, shumë më tepër është e rezervuar nga sa e kishit imagjinuar se do të ishte, besoni dhe besoni.

Siç e keni parë, uji ka një kuptim shumë të fortë dhe interesant në spiritualitet dhe në Umbanda. Është një kafshë e fortë me guxim të jashtëzakonshëm. Ajo nuk dorëzohet kurrë, preferon të vuajë dhe të transformohet, sepse në fund ia vlen gjithmonë.

Pra, bëhu si shqiponja, mos ki frikë të transformohesh dhe vuaj pak që gjërat të jenë më mirë më vonë. Mund të jetë e ndërlikuar, por është mënyra e duhur për të shkuar.

Fluturimi i një shqiponje është i bukurpër të parë, kjo kafshë imponohet në çfarëdo situate, nuk është çudi që shumë përdorin imazhin e shqiponjës si simbol për të treguar forcën, inteligjencën, guximin dhe këmbënguljen.

Lexo gjithashtu:

  • Kuptimi shpirtëror i Cicada: në Umbanda dhe Shamanism
  • Cili është kuptimi shpirtëror i Ladybug? Dhe në shamanizëm?
  • Cili është kuptimi i elefantit në botën shpirtërore?