Spiritualiteti nuk është padyshim diçka e këndshme, pasi sjell një ndjesi të re dhe na nxjerr jashtë kontrollit.

Kështu, është diçka që mund të shkaktojë shumë frikë dhe kuriozitet tek njerëzit më të ndryshëm.

Edhe pse mund të mos përbëjë rrezik për jetën tuaj, duke qenë si pasojë e udhëtimeve shpirtërore, duhet të jeni të kujdesshëm.

Edhe pa kaluar diçka të ngjashme, është e rëndësishme të jeni gjithmonë në kërkim të lartësimit shpirtëror, duke u mbrojtur nga ajo që mund të përpiqet t'ju dëmtojë.

Pra, a e dini tashmë me siguri domethënien në spiritizëm të zgjimit dhe pamundësisë për të lëvizur? Ne presim raportin tuaj në komentet më poshtë!

Lexo gjithashtu:

 • Të dridhura dhe të dridhura në spiritizëm: konstante dhe nga askund
 • Ndjenja e pranisë së dikujt gjatë gjumit
 • Gazmë shumë në Spiritizëm

  Ka njerëz që kalojnë përvoja të çuditshme në spiritizëm, të tilla si zgjimi dhe pamundësia për të lëvizur . Nëse e keni kaluar këtë, dijeni se ne do të pastrojmë të gjitha dyshimet tuaja në lidhje me këtë temë!

  Shumë njerëz raportojnë se kanë kaluar përvojën e frikshme të zgjimit nga gjumi, por nuk janë në gjendje të lëvizin.

  Përvojat duket se janë të ndryshme për secilin person dhe mund të ketë thjesht një ndjenjë të moslëvizjes ose të problemeve të tjera të përfshira.

  Ndër raportimet, shumë njerëz përshkruajnë ndjenjën e një peshe nën trupin e tyre, sikur dikush ishte ulur poshtë tyre, duke i penguar ata të ngriheshin.

  Të tjerë raportojnë se shohin vizione gjatë momenteve të paralizës, të cilat zakonisht nuk janë të këndshme, por të frikshme.

  Me këtë, është e natyrshme që njerëzit të ndihen të pakëndshëm dhe të shqetësuar , duke u përpjekur të kuptojnë se çfarë po ndodh në atë moment.

  Nuk mungojnë shpjegimet se çfarë ndryshon është besimi i secilit dhe cili rresht do të kërkojë për të kërkuar përgjigjet e tyre.

  Ndërsa shkenca flet për paralizën e gjumit, një fenomen që ndodh në tru dhe më pas kalon vetvetiu, spiritizmi e shpjegon këtë ngjarje ndryshe.

  Kur zgjohemi dhe nuk mund të shkojmë drejt spiritizmit, është sepse po përjetojmë një përvojë të katalepsisë projektive.

  Përmbajtja e artikullit Fsheh 1. Sipas spiritizmit, çfarëdo të thotë të zgjohesh dhe të mos jesh në gjendje të lëvizësh? 2. A duhet të shqetësohem kur ndodh kjo? 3. Çfarë mund të bëj kur më ndodh kjo? 4. Përfundim

  Sipas spiritizmit, çfarë do të thotë të zgjohesh dhe të mos jesh në gjendje të lëvizësh?

  Për spiritizmin ekziston koncepti i projeksionit astral, që do të thotë se shpirti udhëton nëpër botën shpirtërore ndërsa trupi fizik fle.

  Kjo pyetje lidhet drejtpërdrejt me ndjesinë që ndodh kur zgjohemi, por nuk mund ta lëvizim trupin.

  Sipas spiritizmit, në situatat kur njerëzit raportojnë se janë zgjuar, por të paaftë për të lëvizur, kjo ndodh sepse trupi fizik nuk është zgjuar ende.

  Kur shpirti ynë udhëton nëpër botën shpirtërore , ai ndahet nga bota fizike, duke e lënë atë të rikthehet gjatë periudhës së gjumit.

  Ndërsa personi i afrohet kohës së zgjimit, shpirti kthehet në trup dhe bëhet e mundur që në të vërtetë të zgjohet.

  Megjithatë, ka situata në të cilat kjo nuk ndodh si zakonisht, duke gjeneruar atë që kuptohet si katalepsi projektive.

  Në këto situata, edhe pse shpirti është kthyer, ai ende nuk ka rifilluar kontaktin e tij me trupin fizik.

  Ne rekomandojmë
  Kur ne ëndërrojmë për dikë, a ëndërron ai person edhe për ne?
  Si ta zbuloj emrin se kush e ka bërë makumbën për mua?

  Kështu, edhe nëse personi ndjen se ështëzgjimi, një pjesë e shpirtit tuaj nuk është ende bashkë me të, duke e përfunduar atë.

  Kjo shkakton një ndjenjë të të qenit impotent, të paaftë për të lëvizur gjymtyrët dhe ndonjëherë të ndihesh i frikësuar për këtë.

  Pikërisht në këto situata shumë njerëz raportojnë se kanë vizione në mjedis ose ndjejnë se ka diçka afër tij.

  Kjo situatë shpesh përfaqëson që ​​ju po vëzhgoni shpirtin tuaj që afrohet në kthim në trupin tuaj .

  Meqenëse një pjesë e juaja është ende në botën shpirtërore, bëhet më e lehtë të jesh i hapur dhe të vëresh energji të tjera në mjedis sesa të tuat.

  Në këtë mënyrë, të kesh menjëherë këtë përvojë nuk është domosdoshmërisht një arsye për t'u frikësuar, por për të kërkuar të kuptojmë më shumë rreth çështjeve shpirtërore.

  A duhet të shqetësohem kur të ndodhë kjo?

  Në fillim, të zgjoheni dhe të mos jeni në gjendje të lëvizni nuk është shkak për shqetësim .

  Kjo qetësi mund të ruhet për sa kohë që përvoja nuk ju sjell ndjenja të këqija përtej çështjes së palëvizshmërisë.

  Ka situata të ndryshme në këto raste, në të cilat bëhet e rëndësishme të hapësh vëmendjen dhe të shqetësohesh për shëndetin shpirtëror.

  Nëse gjatë kësaj ngjarje zgjimi, por pa lëvizur, keni vizione që ju frikësojnë dhe, veçanërisht, nëse ndjeni presion në zonën e gjoksit, duhet të keniTë kujdesshëm.

  Gjatë atyre momenteve kur je në katalepsi projektive, pra si gjysmëprojeksion i shpirtit tënd, bëhesh i brishtë shpirtërisht.

  Në botën shpirtërore, ekzistojnë të ashtuquajturat vampirë astralë , të cilët janë entitete që varen nga energjia e qenieve të gjalla për të qëndruar të tëra.

  Ata quhen vampirë, për shkak të aftësisë së tyre për të thithur energji nga të tjerët, gjë që nuk priret të ndodhë në një mënyrë të këndshme.

  Ne rekomandojmë
  Çfarë do të thotë të nuhasësh parfum në dhomën e gjumit (nga askund)?
  Regresioni i jetës së kaluar: Si ta bëni vetë? Është e sigurt?

  Ky lloj entiteti është shkaku i ndjenjës së diçkaje nën gjoks, pasi kështu përfitojnë nga brishtësia e gjysmëprojeksionit.

  Në këto momente, ata mund të përfitojnë nga energjia juaj për ta, gjë që ju bën të ndjeni presion në rajonin e kraharorit.

  Megjithëse është e mundur t'i ndjeni ato sikur prekja të ishte fizike, ajo që ndodh është një shkëmbim energjie shpirtërore , duke qenë si një ndjesi elektrike.

  Ndodhja e këtyre situatave nuk është pozitive për shëndetin tuaj, pasi ju dobëson shpirtërisht dhe rrjedhimisht edhe fizikisht.

  Çfarë mund të bëj kur më ndodh kjo?

  Mënyra më e mirë për të mbrojtur veten shpirtërisht është nëpërmjet lutjes , qoftë si ilaç apo si masë paraprake.

  Gjatë situatave kur zgjoheni dhe nuk mund të lëvizni, është gjithmonë e rëndësishme të përpiqeni të mbani fokusin tuaj në gjërat pozitive.

  Është e kuptueshme që kjo lloj situate mund të jetë e frikshme, duke shkaktuar shqetësim dhe frikë tek ata që e përjetojnë, por duhet përballuar.

  Mos lejoni që energjia juaj shpirtërore të tërhiqet nga ju, përpiquni të luftoni për atë që është e rëndësishme për ju përmes lartësimit shpirtëror.

  Nëse kaloni diçka të ngjashme, përpiquni të përqendroheni në një lutje, duke kërkuar ndihmë dhe mbrojtje në atë moment, në mënyrë që të ndiheni të mbështetur për të përballuar nevojën.

  Për më tepër, është e domosdoshme që të përballeni me këtë lloj situate përmes praktikave të vazhdueshme të rritjes shpirtërore, si p.sh.:

  • Ngritni mendjen dhe shpirtin tuaj, gjithmonë duke bërë një lutje para gjumit;
  • Përpiquni të keni veprime të ngritura shpirtërisht, duke kërkuar të falni, të mos mbani ankesa, të zgjidhni konfliktet tuaja;
  • Punoni parimet tuaja për mirë, duke pasur veprime të mira, bamirëse ndaj njerëzve të tjerë dhe vetes;

  Të mbrosh veten nga diçka e tillë është më shumë sesa të përpiqesh të korrigjosh situatën nëse ajo të frikëson, po përpiqesh të mbash gjithmonë mirë veten në çështjet shpirtërore.

  Pra, në përgjithësi, nuk është një detyrë e vështirë, por diçka për t'u punuar çdo ditë, duke u përpjekur të bëni më të mirën për veten, të tjerët dhe botën rreth jush .

  Përfundim

  Përvoja e katalepsisë